Starten met

Cursussen

Cursusoverzicht

De nieuwe cursussen voor komend voorjaar (2022) worden binnenkort toegevoegd. Hieronder treft u een overzicht aan van de cursussen voor het najaar van 2021, zodat u alvast een indruk krijgt van de cursussen die wij geregeld geven. In dit overzicht kunt u op een regel klikken om naar de cursusdetails te springen. Of u kunt gewoon naar beneden bladeren om de details van alle cursussen te zien.

Starten met Windows 10

Starten met een Android smartphone of Android tablet

Starten met de iPhone

Starten met de iPad

Starten met de Mac

Wachtwoordmanager Bitwarden gebruiken

Uw eigen website maken

Starten met Windows 10

Windows 10

In deze cursus leert u de basis van Windows 10 kennen. Daarbij raakt u vertrouwd met dit besturingssysteem van Microsoft.

Stap voor stap leggen wij u de verschillende onderdelen uit en gaat u oefenen. We laten zien wat u met het startmenu, de tegels en de taakbalk kunt doen en hoe u de computer naar eigen smaak kunt inrichten.
U gaat oefenen met het e-mailprogramma en met Edge, de browser, waarmee u kunt surfen over het internet. U leert hoe u de Windows Store kunt gebruiken en apps kunt downloaden. U maakt een begin met het organiseren van uw documenten en foto’s en tot slot maakt u kennis met instellingen op het gebied van privacy en veiligheid.

Terug naar het overzicht pijl

Starten met een Android smartphone of Android tablet

Windows 10

In deze cursus leert u allerlei mogelijkheden van de Android smartphone en tablet. Denk aan de bediening van het apparaat, e-mailen en internetten. Ook gaat u apps organiseren op uw toestel, apps toevoegen uit de Play Store en apps opruimen.

Android smartphones en tablets hebben verschillende trucjes om de bediening makkelijk te maken, denk aan het toetsenbord, toegang tot veelgebruikte instellingen, het maken van een schermkopie en spraakmogelijkheden.

Ook het kopiëren van bestanden van en naar een computer komt aan bod, evenals het maken van een reservekopie en het doornemen van beveiligingsopties.

Verder is er elke les tijd om specifieke vragen van uw kant door te nemen.

Terug naar het overzicht pijl

Starten met de iPhone

iPhone

Een iPhone is een slimme telefoon en een computer ineen. U kunt er mee bellen en internetten. U kunt er, dankzij de uitstekende camera, mee fotograferen en video opnemen.
Heeft u voor het eerst een iPhone en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het wegwijs worden op het apparaat?

Wij leggen u graag uit wat u moet weten als beginnend gebruiker; van de basisinstellingen tot het downloaden van apps. Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag en oefenen we met bellen, e-mailen, surfen op internet en het gebruik van diverse apps.

Terug naar het overzicht pijl

Starten met de iPad

iPhone

Senioren omarmen de iPad, omdat het een makkelijk te bedienen apparaat is en licht in gewicht. Bent u de gelukkige bezitter van een iPad? Bent u een beginnende gebruiker die wel wat hulp kan gebruiken? We helpen u als iPad-beginner graag op weg!

U leert in deze cursus uw eigen iPad te bedienen en maakt kennis met de belangrijkste toepassingen. Zo weet u straks welke knoppen er op de iPad zitten en waarvoor u ze kunt gebruiken. U kunt nieuwe apps toevoegen, op internet zoeken en e-mailen. U kunt foto’s maken en video’s bekijken, maar ook naar muziek luisteren. En dat alles vanaf de bank.

Terug naar het overzicht pijl

Starten met de Mac

MacBook

Deze cursus levert u veel basiskennis over uw Mac op. Vanaf het beginscherm duikt u steeds verder in de mogelijkheden. Leer onder meer internetten, teksten bewerken en e-mailen.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Terug naar het overzicht pijl

Wachtwoordmanager Bitwarden gebruiken

Een wachtwoordmanager is een app die wachtwoorden veilig opslaat in een kluis. Het kan ook veilige, "moeilijke" wachtwoorden maken en wachtwoorden voor u invullen op websites. Het enige wachtwoord dat u zelf nog moet onthouden is het wachtwoord van de kluis.

De wachtwoordmanager van Bitwarden werkt op praktisch alle apparaten en in alle browsers. De kluis met wachtwoorden wordt versleuteld opgeslagen in de cloud en daarom kunt u er op verschillende apparaten gebruik van maken: computer, smartphone en tablet.

Tijdens deze cursus gaat u de wachtwoordmanager gebruiken en maakt u een eigen kluis met (oefen)wachtwoorden. Die kunt u op uw eigen apparaat invoeren en thuis verder gebruiken.

Terug naar het overzicht pijl

Uw eigen website maken

Waarom een eigen website maken? Wel, om te beginnen is het heel eenvoudig, u hoeft niet te programmeren of technisch onderlegd te zijn. En er zijn talrijke situaties waarin een website leuk of handig kan zijn, denk aan:

Een van de makkelijkste manieren om een website te maken vindt u bij Google Sites. Daarmee kunt u op een Windows of Mac computer gratis een eenvoudige website maken en op uw gemak uitproberen wat erbij komt kijken:

Tijdens deze cursus gaat u aan de slag met het maken van uw eigen website.

Terug naar het overzicht pijl